Op Zaterdag 27 April is het feest op de Raam en wordt de Oranjeboulevard weer opgetuigd. Dit jaar voor de 31e keer. Zoals ieder jaar belooft het weer een gigantisch feest te worden. De Raam en de Bogen worden dan weer voor een dag omgetoverd in de Oranjeboulevard.

De opzet van de Oranjeboulevard is een kindervrijmarkt. Tussen 08.00 en 17.00 uur kunnen kinderen t/m 12 jaar vanuit heel Gouda hun 2e hands spulletjes verkopen.
Je kunt tot 07.00 uur met je auto de Raam op, daarna is het afgesloten voor alle verkeer! De kinderen mogen zelf een plekje op de middenberm en vrije stoep zoeken, en de hele dag aanwezig zijn (m.u.v. een plaspauze of hun verdiende centjes uitgeef pauze). Bij twijfel over de leeftijd kan om legitimatie worden gevraagd.

Alleen (volwassen) bewoners van de Raambuurt kunnen vanaf 1 april een deelnemers bewijs a € 10 euro kopen .Wat betekent dat als er een deelnemers bewijs voor het raam hangt, deze stoep vrij moet blijven voor de bewoners. Daarnaast staan er weer een aantal kramen. De Speelwinkel verkoopt zelf ook spulletjes. Ruim je de zolder of de schuur op en wil je zelf niet gaan staan, de Speelwinkel houdt zich aanbevolen. De spullen kunnen tijdens kantooruren op ma, di, wo, en do van 09.30 tot 16.00 uur worden gebracht.

Parkeerverbod
Er geldt een parkeerverbod op de raam en bogen vanaf vrijdag 26 april van 18.00 uur tot zaterdag 27 april 22.00 uur. vanaf dit tijdstip geldt een inrijverbod tijdens de bovengenoemde uren. achtergebleven auto’s worden om 04.00 vrijdag ochtend verwijderd op kosten van de eigenaar.

Het is niet toegestaan om nieuwe handel te verkopen, het is een rommelmarkt, dus alleen spullen van de zolder. Verkoop van alcoholische dranken is niet toegestaan. Verkoop van etenswaren kan alleen in overleg met de Speelwinkel. In geval van toestemming zullen de eisen van de Warenwet van toepassing zijn. Een kopie met de voorwaarden kunt u bij de Speelwinkel halen

Schoon achtergelaten
Na afloop of als je eerder vertrekt moet de plek die je hebt bezet, schoon worden achtergelaten. Over de Raam verspreid staan er kleine containers voor het restafval van de dag. Het is niet de bedoeling dat je je overgebleven spulletjes hierin weggooit. Het is uit milieuoogpunt maar ook vanwege de hoge kosten belangrijk dat we dit samen doen. De Raam na afloop weer schoon is eigenlijk heel gewoon.

Paar uurtjes willen helpen?
Zoals iedereen hopelijk zal begrijpen is het een gigantische klus om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Er zijn vaste helpende bewoners verhuisd waardoor we nu op zoek zijn naar mensen die ons een paar uurtjes willen helpen, met de bemensing van de kramen de opbouw op de woensdagavond vlaggen ophangen enz. en afbouw of bardienst op koningsdag. Wij zouden daar super blij mee zijn!!
Team Oranje Boulevard van de Speelwinkel

E mail: buurthuis@despeelwinkel.nl ovv oranjeboulevard
www.despeelwinkel.nl facebook : buurthuisdespeelwinkel Instagram : de Speelwinkel

Organisator van de oranje boulevard is Buurthuis de Speelwinkel i.s.m. Roel Ruissen Event Support.

Het noodnummer op koningsdag is : Sarie Donk  06 -46467422

Wij wensen iedereen een leuke en gezellige Koningsdag 2024 toe.