De Initiatiefgroep Raambuurt

Het gebied dat binnen de Initiatiefgroep valt is de Hoge Gouwe, Westhaven, Veerstal, Vest, Mariawal en alles wat er tussen zit. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Gelukkig is er één ding nooit veranderd; alle dynamiek ten spijt is de Raambuurt een hechte sociale gemeenschap. Een gemeenschap met een eigen geschiedenis, kookboek, zeskamp, kindervakantieweek, Oranjeboulevard, buurtfeesten, schoonmaak- en zomeracties, moestuin en een kloppend hart in buurthuis De Speelwinkel.

We hopen dat u niet alleen buurtbewoner maar ook buurtgenoot wilt zijn. Dan blijft de Raambuurt wat het al zo lang is: de leukste buurt van Gouda.

Al vanaf 1979 zijn er bewoners geweest die zich inzetten voor de Raambuurt. Een buurt die in die dagen een beetje vergeten was. Zo probeerde de Raambuurt zich onder de aandacht te brengen van de gemeente. Soms lukte het wel en soms ook niet maar de bewoners waren standvastig en dat is ook zo gebleven door de jaren heen. Er zijn talrijke zaken verbeterd met een brug over de IJssel. We zijn niet gekozen door de buurt maar iedere bewoner is welkom om mee te denken. De inzet is heel breed. Het kan gaan over openbare ruimte en veiligheid, overlast, sociale cohesie en hoe we er met elkaar een mooie buurt van kunnen maken én behouden.

Meldapp voor de openbare ruimte

Ziet u in de wijk iets wat alleen de gemeente kan oplossen. Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, losliggende tegels, gedumpte reclamefolders of een straat/pad dat onderhoud nodig heeft?

Installeer op uw telefoon en/of tablet de app ‘buitenbeter’. Als u die opent, kunt u een melding aanmaken met een foto, locatie- en probleemaanduiding, en eventuele opmerkingen.

Als u deze melding vervolgens verstuurt, komt hij automatisch aan bij de gemeente Gouda. Daar bepalen ze dan welke dienst in actie moet komen, Plantsoenendienst, Wegenbouw, Cyclus enzovoorts. Handig!

Geen getelefoneer en doorverbinden en melden wanneer jou dat het beste uitkomt! Het werkt sneller dan het telefoonnummer Meldpunt Openbaar Gebied! (14 0182). Van harte aanbevolen.

Vuilen

Ook op zaterdag 21 april is er weer druk “gevuild” in de buurt, onder aanvoering van de Initiatiefgroep Raambuurt. Onder een heerlijk lentezonnetje werden er weer zakken vol vuil en hondenpoep weggeruimd door de buurtbewoners. De helden zijn op de kiek gezet na gedane arbeid….

Close