In Gouda zijn we actief bezig met duurzaamheid. Eén van de initiatieven is het stimuleren van het gebruik van een regenton. Regenwater wordt daarmee opgevangen en het wordt dan meestal gebruikt om de planten binnen en in de tuin water te geven. Hiermee wordt dus ook kostbaar drinkwater bespaard. En zeker in deze tijden van droogte is dat een stuk beter voor het milieu.

De gemeente Gouda ondersteunt de aanschaf van regentonnen op verschillende manieren. Ten eerste kan iedere inwoner van Gouda die een regenton aanschaft een vergoeding krijgen van 20% van de aanschafprijs met een maximum van €30,00.

Meer informatie
Zie hier gouda.nl voor meer informatie.
Lees ook Regentonnen Raambuurt.

Korting
Ten tweede heeft de gemeente Gouda met enkele leveranciers van regentonnen afspraken gemaakt over kortingen. Zo geeft de Gamma in Gouda 20% korting op de aanschaf van een regenton, Tuincentrum Van der Spek in Zevenhuizen geeft 10% korting en TAS in Waddinxveen bezorgt de tonnen gratis in Gouda. In dit document vindt u de details. Let wel, de gemeente Gouda geeft hierbij ook de genoemde vergoeding.

Kijkdag
Op zaterdag 12 november is er de gelegenheid in de Speelwinkel (Raam 62) om enkele tonnen bekijken. ’s Ochtends van 11 – 12 uur en ’s middags van 14 – 15 uur kunnen de tonnen bekeken worden. Ook zal er informatie zijn over de verschillende mogelijkheden, voordelen en nadelen van de regentonnen en de accessoires.