Zoveel mensen, zoveel kleuren, zoveel verhalen…

Zaterdag 28 september was het weer zover, de Burendag in de Raambuurt. Opnieuw sloegen buurthuis De Speelwinkel, moskee Nour en de Christelijk
Gereformeerde kerk de Lichtwijzer de handen ineen en brachten een prachtig gezamenlijk programma voor het voetlicht.

Het begon met het periodieke vuilprikken in de buurt. Om 10.00 uur verzamelde een groep Raambuurtbewoners zich in de Speelwinkel voor de aftrap met een kopje koffie of thee. Daarna trok deze groep met prikkers en vuilniszakken door de buurt voor een grondige schoonmaak.
Tegelijk startten ook de rondleidingen door moskee Nour, waar open huis gehouden werd.

Vanaf 12.00 uur was er een lunch met broodjes en pannenkoeken in het buurthuis. Het programmaonderdeel Plantenverhalen werd vanwege de regen verplaatst van de Stadstuinderij de Raam naar het buurthuis waar Annet Breure trond het haardvuur inspirerend vertelde over bloemen en planten en hun achtergrondverhalen vanuit de Oudheid.

Hierna kon je naar De Lichtwijzer wandelen voor een gloedvol optreden van vier van de vijf koren die wekelijks in De Speelwinkel repeteren. Bij Tabak en Naus, kunstenaarsburen op de Raam, konden de kinderen een eigen knikkerbaan maken.

Een gezellige middag, ondanks de regen, en een leuke en ongedwongen manier om elkaar te leren kennen. Samen maken we de buurt!

Buren_001
Buren_002
Buren_003