ouder

buurthuis


24e Oranjeboulevard maandag 27 april 2015Ook op de 2e Koningsdag is het feest op de Raam en wordt de Oranjeboulevard weer opgetuigd. De voorbereidingen zijn in volle gang en zoals ieder jaar belooft het weer een gigantisch feest te worden.De Raam en de Bogen worden voor één dag omgetoverd in de Oranjeboulevard.De opzet van de Oranjeboulevard is een kindervrijmarkt.Tussen 08.00 en 17.00 uur kunnen kinderen t/m 12 jaar vanuit heel Gouda hun 2e hands spulletjes verkopen, je kan tot 07:00 uur met je auto de Raam op daarna is het afgesloten voor alle verkeer !!
ze mogen zelf een plekje op de middenberm en vrije stoep zoeken, en de hele dag aanwezig zijn (m.u.v. een plaspauze of hun verdiende centjes uitgeef pauze). Bij twijfel over leeftijd kan om legitimatie worden gevraagd. Alleen (volwassen) bewoners van de Raambuurt kunnen (omdat zij tenslotte ook de overlast ervaren) een deelnemersbewijs a € 10,-- kopen bij de Speelwinkel. Wat betekend als er een deelnemersbewijs voor ’t raam hangt, deze stoep vrij moet blijven voor de bewonersDaarnaast staan er weer een aantal kramen. De Speelwinkel verkoopt zelf ook spulletjes. De opbrengst hiervan is bestemd voor buurthuis de ‘Speelwinkel’ in Peru. In de plaats Tarapoto staat namelijk ook een buurthuis de Speelwinkel en daar hebben we een heel goede band mee.Ruim je de zolder of de schuur op en wil je zelf niet gaan staan, de Speelwinkel houd zich aanbevolen. De spullen kunnen tijdens kantooruren van 09:30 tot 16:00 uur worden gebrachtHet is niet toegestaan om nieuwe handel te verkopen, het is ten slotte een rommelmarkt, dus alleen spullen van de zolder. verkoop van alcoholische dranken is niet toegestaan.Verkoop van etenswaren kan alleen in overleg met de Speelwinkel in geval van toestemming zullen de eisen van de Warenwet van toepassing zijn. Deze zijn bij de Speelwinkel op te halen en hiervoor moet u tekenen voor ontvangst. U verkoopt dan op eigen verantwoording. Plekjes moeten schoon worden achtergelaten. Er staan op de Raam containers waarin overgebleven spullen in kunnen.
Want het is voor de vrijwilligers een zware belasting als ze na een hele lange dag van hard werken ook uw rommel moeten opruimenZoals iedereen hopelijk zal begrijpen is het een gigantische klus om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Een groepje vrijwilligers is al maanden bezig om alles te regelen.Misschien vind je het leuk om ook een paar uurtjes mee te helpen, wij zijn er erg blij mee !! Daarnaast vragen wij bewoners om onze ogen en oren te zijn die dag wat inhoud dat als er iets gebeurd dit aan een van de medewerkers word doorgegeven, deze mensen hebben een t shirt aan met de speelwinkel eropAls  iedereen een stukje straat voor zijn/haar rekening neemt Dan kan het niet anders dan dat het weer een prachtig feest word, voor jong en oud en liefs met een vrolijk zonnetje ER GELDT EEN PARKEERVERBOD OP DE RAAM EN BOGEN VANAF  ZONDAG 26 APRIL VAN 18.00 UUR TOT  MAANDAG 27APRIL 22.00 UUR.ACHTERGEBLEVEN AUTO’S WORDEN  OM 04.00 UUR MAANDAGMORGEN VERWIJDERD. VANAF  DIT TIJDSTIP GELDT EEN INRIJVERBOD TIJDENS DE BOVENGENOEMDE URENOok kan er dit jaar niet meer op de vest worden geparkeerd, echter kan je wel parkeren in de parkeergarage op het Bolwerk. Voor bewoners geld dat ze op het parkeerterrein van Croda mogen parkeren. Croda stelt ook dit jaar voor het 24e  jaar deze  ruimte beschikbaar een mooi gebaar voor de Raam bewoners. We wensen iedereen een plezierige Oranjeboulevard. Het Speelwinkel Oranje comité