ouder

buurthuis


kindervakantieweek 2014

Foto"s: https://www.flickr.com/photos/101670386@N08/sets/72157646465536114/


Kindervakantieweek 2014Zou het door gaan of niet, dat was de grote vraag.

Omdat er rondom de speelwinkel flink gebouwd wordt waren we onze bouwplek kwijt, en leek het erop dat we dus geen vakantieweek konden houden.
Omdat de telefoon maar bleef rinkelen, met de vraag het gaat toch wel door hé.
Vonden we dat dat we het niet konden maken om te stoppen, en dus terug naar de oude stek waar we in 1980 ooit begonnen zijn :de Regulierenhof.
Het begon op maandag met het opzetten van de hekken, wc’tjes, tenten en het leveren van het hout, hamers en spijkers, verf, kwasten en alles wat er verder bij komt kijken.
Maar toen dat allemaal geklaard was konden we echt beginnen.
Om 10 uur gingen de eerste spijkers het hout in en er stond toch een hevige stapel pallets maar na de lunch was deze bijna verdwenen.
Wat nu gedaan. Gelukkig zijn er mensen en bedrijven die ons steunen door dik en dun. Dus met een belletje naar Firma Bunnik stond binnen de kortste keren firma Mokveld met een vrachtwagen vol bij het plein en kon, nadat Kees Boer de stapels had vervoert de timmerwerkzaamheden worden vervolgd met een bovenverdieping en uitbouw. Dat was ook wel nodig wat er moest natuurlijk wel geslapen worden. Aan het einde van de dag hadden we een brandweer, ziekenhuis, kusje erop, snoepjesfabriek, sprookjeskasteel, verschrikkelijke ikke. Prachtig om te zien hoe trots iedereen op zijn/haar hut was.


Woensdagochtend werd weer net zo hard getimmerd en gezaagd. Vandaag zouden de hutten officieel geopend worden door???? Er moest dus nog flink wat gebeuren en natuurlijk moest er ook geverfd worden. De kids namen amper de tijd om hun boterham op te eten.
Om half drie stond ineens onze wijkagent Henk Graafland op het plein. Op een kussen lag een versierde schaar waar mee hij bij elke hut een praatje hield en samen met de kids de opening verrichte. De kinderen die mochten blijven slapen stonden al weer snel met hun spullen voor de hut, het is altijd passen en meten om te kijken hoeveel kinderen er in de hut passen. Het woord slapen is eigenlijk niet van toepassing, want op een enkeling na blijven ze graag wakker. De verrassing die nacht was een flinke wandelspeurtocht, helaas had de gemeente inmiddels wat wegen geblokkeerd of omgeleid zodat de speurtocht nog spannender werd dan door ons bedacht. Bij terugkomst was er natuurlijk het jaarlijkse broodje worst bij het kampvuur. Toen ’s morgens om zeven uur de laatste kinderen waren opgehaald kon de leiding naar bed, maar niet voor lang want om 1 uur stonden de kinderen doe niet geslapen hadden weer op het plein waar ze weden ontvangen met een bijzondere verrassing, nl. poffertjeseten dat ging er prima in. We hebben daarna schilderijen gemaakt er lekker in de hut gespeeld. De leiding heeft toen de kinderen weg waren al weer heel veel opgeruimd en daarna met zijn allen heerlijke gegeten. Vrijdag stond een dagje drievliet op het programma iets waar iedereen altijd blij van wordt. Met twee bussen zijn we op pad gegaan en zeker ook omdat het stralend weer was, was het een heerlijke dag. Over de terugweg hebben we het even niet, maar ook dat is gelukkig weer helemaal goed gekomen.
Tot onze verrassing stond er ook nu een heerlijke maaltijd klaar gemaakt door onze achterblijvers.
We keken er vooraf een beetje tegen aan zou het allemaal wel lukken op het Regulierenhof. Nou het is iedereen prima bevallen dus dat zit wel goed voor de komende jaren. Bij deze bedanken we alle omwonende die een week lang in de herrie hebben gezeten maar niet hebben geklaagd.
Natuurlijk ook de volgende mensen Firma Mokveld, firma Bunnik, firma Annaars, Cees Boer, Henk Graafland, Sandra en Arnoud, Mick Bunnik, Cyclus., v.d.Poel.
En alle leiding natuurlijk, Fred, Tobias, Tessa, Elisa, Bas, Esther, Rob, Vivian, Carlos, Naomi, Marja, Anne, Anneke, Nicolette, Lars, Chaib, Mirjam, Wesley, Natasja, Karin, Tonny, Nikita, Sylvia, Cock, Siska, en iedereen die we vergeten zijn..
Mensen allemaal weer bedankt voor jullie tomeloze inzet op naar de 35E keer in 2015.