ouder

buurthuis


30 jaar uitwisseling solingen

30 jaar uitwisseling Gouda - Solingen

van 28 juli t/m 01 augustus

Speelwinkel –Hausderjugend.
Dertig jaar geleden kregen wij het verzoek of we kinderen konden enthousiast konden krijgen voor de uitwisseling met een buurthuis uit Duitsland.
Het zou een eenmalige gebeurtenis worden voor de speelwinkel .
We zijn toen met een groep kids mee gegaan en de klik was er direct tussen de leiding met als gevolg dat we werden gevraagd het jaar daarop de organisatie op ons te nemen.
Inmiddels jaren later is er een hechte band ontstaan en zijn we al diverse plekken in beide landen geweest soms heel indrukwekkend bijvoorbeeld het bezoek aan Bergen-Belsen .
Elk jaar bij elke uitwisseling proberen we aandacht te besteden aan het verleden ,maar is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning en sport en spel.
Dit jaar komt Solingen naar Gouda .
Het programma is bijna rond, en er zal veel aandacht zijn voor de kaas in onze stad en we gaan op bezoek bij de tweede kamer.
Ook gaan we een bezoek brengen aan het verzetsmuseum.
De beide groepen zijn bezig geweest om geld in te zamelen zodat er een bijdrage geleverd kan worden aan de stolpersteine.
We gaan dit jubileum op gepaste wijzen vieren en zijn trots op alle vrijwilligers die deze uitwisseling in de loop der jaren mogelijk hebben gemaakt.